ESS4U Thuisbatterij

De tarieven voor energie fluctureren.

Consumenten zien fluctuaties in energieprijzen terug in hun energierekeningen

De energieprijzen in Nederland hebben de afgelopen jaren aanzienlijke schommelingen doorgemaakt. Deze schommelingen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals geopolitieke spanningen, veranderingen in vraag en aanbod, en de overgang naar duurzame energiebronnen. Consumenten zien deze fluctuaties direct terug in hun energierekeningen, waarbij tarieven binnen korte tijd fors kunnen stijgen of dalen.

Waarom schommelen de energieprijzen?

Geopolitieke factoren, internationale spanningen en conflicten kunnen de energiemarkt verstoren. Bijvoorbeeld, sancties tegen olie- en gasproducerende landen of instabiliteit in regio’s die rijk zijn aan fossiele brandstoffen kunnen leiden tot schaarste en prijsstijgingen.
Maar ook de vraag naar energie varieert sterk, afhankelijk van seizoenen en economische activiteiten. In koude winters stijgt de vraag, wat de prijzen kan opdrijven. Aan de andere kant, een overvloed aan energie uit duurzame bronnen zoals zon en wind kan de prijzen verlagen.
schommelingen in energieprijzen

En natuurlijk speelt het overheidsbeleid een grote rol. Beleidsmaatregelen zoals subsidies voor duurzame energie of belastingen op CO2-uitstoot hebben invloed op de energiekosten. De afbouw van de salderingsregeling, waarbij eigenaren van zonnepanelen minder vergoeding krijgen voor teruggeleverde stroom, is een voorbeeld van hoe beleid de markt kan beïnvloeden.

Thuisbatterij als oplossing

Een thuisbatterij, zoals de Qurmit thuisbatterij van ESS4U, biedt een uitstekende oplossing om de impact van schommelende energieprijzen te minimaliseren. 

De Qurmit Thuisbatterij van ESS4U
Echt onafhankelijk je energiekosten verlagen, met een echt brandveilige en echt groene en duurzame thuisbatterij. Dat kan!

Redenen om een thuisbatterij te overwegen

Kostenbesparing: Door energie op te slaan wanneer de prijzen laag zijn en deze te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn, kunnen huishoudens aanzienlijk besparen op hun energierekening. Dit is vooral voordelig tijdens piekuren wanneer de tarieven het hoogst zijn.

Zelfvoorzienendheid: Een thuisbatterij maakt het mogelijk om de door zonnepanelen opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is, zoals ‘s avonds of op bewolkte dagen. Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en beschermt tegen prijsschommelingen.

Stroomuitval: In geval van stroomuitval biedt een thuisbatterij een betrouwbare back-up stroomvoorziening, waardoor essentiële huishoudelijke apparaten zoals de koelkast, vaatwasser en wasmachine blijven werken.

Duurzaamheid: Door gebruik te maken van opgeslagen zonne-energie wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een duurzamere leefomgeving en helpt Nederland zijn klimaatdoelstellingen te bereiken.

Met de voortdurende schommelingen in energieprijzen in Nederland is investeren in een thuisbatterij een verstandige keuze. Het biedt niet alleen financiële voordelen door kostenbesparingen, maar zorgt ook voor meer zelfvoorzienendheid en draagt bij aan duurzaamheid. De Qurmit thuisbatterij van ESS4U is een betrouwbare en veilige oplossing die helpt om de energieonafhankelijkheid te vergroten en beter voorbereid te zijn op toekomstige prijsveranderingen.

Direct een offerte bij onze gecertificeerde installateurs

Makkelijk en dichtbij. Lokaal voor elke regio hebben wij een getrainde en gecertificeerde installeur waar je direct terecht kunt met alle vragen over de Qurmit thuisbatterij.

Laten we samen kijken naar de beste oplossing die werkt bij jou thuis.

Selecteer jouw regio en vraag vrijblijvend een offerte aan of stel een vraag. Je bent tot niets verplicht.